SCOTT McCLATCHY – SIX OF ONE

Scott McClatchy is een muzikant uit Philadelphia die in het verleden zanger-gitarist was bij de rockgroep ‘The Stand’. Hij komt nu op de proppen met een soloplaat die “Six Of One” als titel heeft gekregen en die na zowat tien jaar volgt op zijn vorige platen “Blue Moon Revisited” en “Burn This”. Zes van de songs op de plaat zijn coverversies en de zes andere tracks werden door hemzelf van tekst en muziek voorzien.

Misschien zullen we best eerst even een overzichtje geven van de liedjes die hij coverde. De eerste van dat lijstje is het nummer “Midnight In Memphis”, een song van de countryrockformatie ‘The Moonlighters’ op hun gelijknamige debuutplaat uit 1977. Daarna volgt “Heat Treatment”, de titeltrack van het tweede album van ‘Graham Parker & The Rumour’ uit 1976. Een wat recentere song is het door Ben Nichols gecomponeerde liedje “Smoke”, een track uit het in 2009 verschenen album “1372 Overton Park” van zijn indie rockgroep ‘Lucero’.

De oudste gecoverde song is het uit 1975 stammende nummer “Ophelia” dat door Robbie Robertson werd geschreven voor het album “Northern Lights – Southern Cross” van ‘The Band’. De vijfde coversong is “Summer Of 89” van ‘Butch Walker & The Black Widows’ uit hun in 2011 uitgebrachte album “The Spade” en de laatste coverversie werd gereserveerd voor de song “Grand Central Station” van Steve Forbert uit zijn plaat “Alive On Arrival” van 1978.

Dat Scott McClatchy zijn klassiekers kent wordt wel duidelijk door dit lijstje van gecoverde liedjes, maar ook zijn eigen composities mogen er zeker zijn. Openingstrack op het album “Rock And Roll Romeo”, “Wedding Day Dance”, de ballad “Break Even”, het rockende “Prayers” en “Roving Eye” en het opvallende “Suite Laura Blue Eyes” dat gebaseerd is op het door Stephen Stills geschreven “Suite: Judy Blue Eyes” zijn stuk voor stuk nummers die niet misstaan naast de door Scott McClatchy geselecteerde liedjes voor een coverversie op deze plaat “Six Of One”.

(valsam)
“Some elements of Springsteen and others of John Hiatt can be traced in the sound of Philadelphia based rock’n’roller Scott McClatchy on his latest record ‘Six Of One’. He blends six of his own compositions with six carefully covers of songs from a.o. ‘The Band’, Steve Forbert and Graham Parker.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

distr.: Sonic Rendezvous

video